Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Profilaxie

Profilaxia dentară este o procedură preventivă care ajută la detectarea timpurie a problemelor și afecțiunilor dentare, cu scopul de a combate complicațiile.

 

Cel mai bun mod de a vă păstra dinții și gingiile sănătoase pe termen lung este să practicați zilnic bune obiceiuri de igienă dentară. Mulți pacienți trec cu vederea importanța lor.

Igiena orală individuală și cea profesională sunt practicate la domiciliu și în cabinetul stomatologic, profesional, la intervale regulate, de către fiecare pacient în parte.

 

  • Igiena orală zilnică, care include folosirea aței dentare, a periajului realizat de două ori pe zi și a apei de gură, este cea mai bună metodă de prevenire a cariilor dentare, a afecțiunilor gingivale sau a bolilor parodontale.

 

În plus, respectând vizitele la cabinet, în cadrul ședințelor de control, se poate realiza tratamentul profilactic, pentru o igienizare profesională, realizată de medicul stomatolog. Igienizarea dentară profesională cuprinde: detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și air-flow-ul.

 

La fiecare patru-șase luni, acestea sunt efectuate în mod profesional, dar și individual, în funcție de nevoile fiecărui pacient și de riscul viitor de apariție a cariilor sau a bolilor gingivale.

Igiena dentară corectă realizată la domiciliu în doar 3 pași

  • Primul pas este curățarea spațiilor interdentare de placa bacteriană și de resturile alimentare, cu ajutorul aței dentare. Acest lucru permite componentelor pastei de dinți să ajungă în zonele cele mai greu accesibile, în timpul periajului dentar.

 

  • Periajul dentar este cel de-al doilea pas. Cel mai bine este să faceți acest lucru de două ori pe zi, dimineața înainte de micul dejun și seara, înainte de culcare, după cină. Utilizarea periuțelor de dinți realizate din peri moi sau a periuțelor de dinți electrice cu senzor de presiune previne aplicarea unor forțe excesive asupra dinților și gingiilor.

 

  • Ultimul pas constă în folosirea apei de gură, pentru clătire, timp de 30 de secunde. Indicat ar fi ca aceasta să nu conțină alcool.

Placa bacteriană și Tartrul

 

 

Placa bacteriană

Placa dentară este o peliculă moale, lipicioasă, care se formează pe dinți în urma unei igiene orale inadecvate. În mod frecvent, acest depozit incolor sau galben pal se formează pe dinți. Bacteriile se adună pe suprafețele unde dinții și gingiile se întâlnesc, pe măsură ce saliva, alimentele și lichidele se adună în cavitatea bucală.

 

Placa bacteriană include bacterii care produc acid, care distruge smalțul dentar și poate irita gingiile. Amânând tratarea acestor probleme, pot apărea complicații. Dacă depozitele de bacterii din placa bacteriană nu sunt eliminate, acestea pot duce la apariția cariilor, a bolilor gingivale și la acumularea de tartru.

 

Tartrul

În cazul în care placa bacteriană nu este îndepărtată, aceasta se poate transforma în tartru. În acest moment, vizita la cabinetul medicului stomatolog este esențială.

 

Tartrul este un depozit maro sau galben, care se formează pe dinți atunci când placa se întărește. Formarea tartrului este „prinsă” de smalțul dentar și poate fi eliminată doar de către un specialist.

Igiena dentară profesională

Detartrajul

În timpul acestui tratament, medicul dentist folosește un instrument cu ultrasunete pentru a îndepărta tartrul de pe dinți. Nu implică nicio durere și nu afectează smalțul. Se folosește un jet continuu de apă pentru a minimiza riscul de supraîncălzire a dinților și pentru a oferi pacienților o confortabilă experiență pe scaunul medicului stomatolog.

 

Air-flow

Air-flow-ul dentar este o tehnică pentru îndepărtarea petelor (ceai, cafea, vin roșu, lichide colorate) și a zonelor dentare greu accesibile. Această tehnică implică aplicarea unui jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu.

 

Periajul profesional

Periajul profesional al dinților este o tehnică eficientă pentru îndepărtarea petelor și a resturilor de pe dinți. O pastă specifică și o viteză de periere controlată sunt folosite în această procedură, care este complet nedureroasă.

 

În cele din urmă, dinții dvs. vor fi curați și se îi veți simți ca noi după curățarea profesională.

Cel mai bine ne simțim atunci când pacienții ne spun că zâmbesc mai mult, că sunt mai fericiți datorită nouă.

Aveți încredere în profesionalism și devotament!

Aveți încredere în echipa FabDent!

E ușor să luați legătura cu noi!

0770 298 290
Strada Făinari, nr. 22
București
dentfab@gmail.com
Luni - Vineri
10 - 20

Programarea dvs. la un click distanță!